Ko­ke­mus­kou­lut­ta­jat

Kokemuskouluttajina toimivat tehtävään koulutuksen saaneet näkövammaiset henkilöt tai heidän läheisensä, joilla on omakohtaista kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta. Kokemuskouluttaja pitää omaan kokemustietoonsa pohjaavia puheenvuoroja. Kokemuskouluttajia voidaan kutsua puhumaan sosiaali- ja terveysalan ja palvelualojen, kuten mm. bussi- ja taksikuljettajien koulutuksiin. Kokemuskouluttaja voi toimia myös vertaiskouluttajana kuntoutuksessa. Hän voi vierailla myös yrityksissä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja messuille yhdistyksen edustajana.

Kaikilla kokemuskouluttajilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhtä kokemuskouluttajan prototyyppiä ei ole, vaan kouluttajina toimii hyvinkin erilaisia ihmisiä.

Kokemuskouluttajan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia näkövammaiselta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa, ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään.

Alueellamme toimii tällä hetkellä 2 kokemuskouluttajaa.

Jamppa Mikkola

Jamppa on aloittanut kokemuskouluttajana 2014. Jamppa on lähes sokea opaskoiran käyttäjä. Hänellä on 5 lasta, joista osa on näkövammaisia.

Jamppaan voit ottaa yhteyttä puhelimitse p. 050 3586 066 tai sähköpostilla: jm_1[at]luukku.com

Heikki Pokki

Heikki on kouluttautunut kokemuskouluttajaksi syksyllä 2014, ja hän on valmistunut myös AMK sosionimiksi. Heikki on ollut syntymästään saakka sokea. Heikki tulee mielellään puhumaan vammaisuudesta, mielenterveydestä ja elämänhallinnasta. Hän tarvitsee vieraassa paikassa opastamista, jos hänellä ei ole käytössä henkilökohtaista avustajaa.

Heikin tavoitat puhelimitse numerosta p. 050 5381 147 tai sähköpostilla: hpokki[at]pp.nic.fi

Yhteyttä voitte ottaa suoraan kouluttajaan tai yhdistyksen yhteyshenkilön kautta. Kouluttajan kanssaan voitte sopia mahdollisista kulukorvauksista ja palkkioista.