Nä­kö­vam­mais­ten Ke­sä­päi­vät Kuo­pios­sa

Yhdistyksen kesäretki tehdään näkövammaisten valtakunnallisille Kesäpäiville Kuopioon. Kesäpäivät järjestetään 15. – 17.6. 2018. Tapahtumapaikkana on hotelli Scandic Kuopio, Kuopion sataman ja Kallaveden äärellä.

Yhdistys on tehnyt hotellivaraukset Kuopiossa. Majoitus (2 yötä 2 hh tai 1 hh huoneissa, sisältäen aamiaisen) on Sokos Hotel Puijonsarvessa. Sen lisäksi saatiin 6 huonetta hotellista Scandic Kuopio. Näkövammaisten liitosta on ilmoitettu, että he varautuvat järjestämään kuljetuksia hotellien Puijonsarven ja Scandicin välillä. 

Yhteiskuljetusta varten on tilattu 2 bussia (pienempi ja isompi). Kaikki lähtijät Kotkasta, Haminasta, Karhulasta, Myllykoskelta ja muutama henkilö Kouvolasta (Kouvolasta lähtijöitä informoidaan henkilökohtaisesti) matkustavat pienemmässä bussissa. Kaikki muut matkustavat isossa bussissa. Matkavakuutukset jokainen hoitaa itse.

Kuljetuksien aikataulut

Pienempi bussi:
Lähtö Kotkasta (linja-autoasema) klo 8.45, Karhula (linja-autoasema) klo 9.00, Hamina (linja-autoasema) klo 9.15, Myllykoski (S-marketin pysäkki) klo 9.45 ja Kouvola (linja-autoasema) klo 10.05. Omakustanteineen kahvitauko Mikkelissä (ABC Tuukkala) noin klo 11.35.  Kuopiossa ollaan noin klo 14.15.

Iso bussi:
Lähtö Kouvolasta (linja-autoasema) klo 9.00, Lappeenranta (Peltolan koulun pysäkki Lappeenkadulla) klo 10.15, Imatra (linja-autoasema) klo 10.45. Omakustanteineen kahvitauko Juvan ABC:llä noin klo 12.20. Kuopiossa ollaan noin klo 14.15.

Moni osallistujista on pyytänyt kyytiin pääsemistä jostakin matkan varrelta. Meitä on 67 henkilöä lähdössä Kuopioon ja sen takia pysähtyminen monessa eri paikassa vie liikaa aikaa. Tämän takia kyytiin pääsee vain kuljetuksien aikatauluissa merkityistä pysähdyspaikoista.

Alustava ohjelma

Kesäpäiväohjelma alkaa 15.6. klo 16.00 tervetuliaiskahveilla, joiden jälkeen saadaan ensituntuma savolaisuudesta klo 17. Ilta jatkuu risteilyllä Kallaveden maisemissa. Kallavesi-risteilyllä ei ole ohjelmassa ruokailua, mutta laivalta on ostettavissa pientä purtavaa ja juotavaa.

Lauantaina juhlistetaan 90-vuotiasta Näkövammaisten liittoa menneeseen ja tulevaan katsovalla miniseminaarilla. Vieraana on myös kirjailija Antti Heikkinen.
Päivällä tutustutaan Kuopioon ja iltapäivällä on vaihtoehtoisina ohjelmina tutustuminen Puijon alueeseen tai entiseen Kuopion sokeainkouluun. Kolmantena vaihtoehtona makupaloja savolaisesta ruokakulttuurista.

Lauantai-illan päättää päivällinen, jonka lomassa savolaista huumoria. Illan päätteeksi laitetaan jalalla koreasti.

Sunnuntaiaamun vaihtoehtoisina ohjelmina ovat Kuopion tuomiokirkossa järjestettävä jumalanpalvelus tai tutustuminen kuopiolaiseen museokohteeseen (vahvistuu myöhemmin). Liiton suunnitelmissa ei ole varsinaista Kesäpäivien päätöskahvia, kotimatkalle lähdetään sunnuntaiaamun ohjelmien jälkeen klo 13.00.

KESÄÄ JA AURINGONPAISTETTA ODOTELLEN

Markku Mikkola                                            Tiia Harju
puheenjohtaja                                              toiminnan koordinaattori