Siirry pääsisältöön
Kaakkois-Suomen Näkövammaisten logo.
Kaakkois-Suomen Näkövammaisten logo.

Jäsenedut

Tällä sivulla

Airut -lehti

Yhdistyksen jäsenenä saat maksutta Näkövammaisten Airut -lehden. Lehti ilmestyy 6 krt vuonna 2024 kuudessa eri muodossa: printtilehtenä, pistekirjoituksella, Daisy-äänilehtenä, sähköisenä Luetus-julkaisuna, pdf-näköislehtenä ja verkkolehtenä.


Daisy-äänilehdet

Paikallisyhdistykset tuottavat ja julkaisevat äänilehtiä ja jäsentiedotteita. Yhdellä Daisy CD levyllä voi olla yksi tai useampi paikallislehti tai otteita niistä. Yhdistyksemme tuottaa myös jäsentiedotteita daisy luetus -kuunteluna ja daisy cd levynä.

Daisy Luetus-kuuntelun voi saada, jos näkövammasta aiheutuva haitta-aste on vähintään 50 %. Luetus-kuuntelun käyttäjä saa halutessaan kuunneltavaksi Celian kirjakerhot sekä äänilehtiä ilman cd-levyjä ja tietokonetta. Luetus-kuuntelun käyttöön tarvitaan internetyhteys. Jos asiakkaalla ei ole internetyhteyttä, Daisy-lainaamo toimittaa kuuntelulaitteen mukana maksuttoman yhteyden. Luetus-kuuntelu ja Daisy-soittimen lainaaminen eivät edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.


Näkövammaiskortti

Näkövammaisyhdistysten jäsenet saavat näkövammaiskortin, jos näkövammasta aiheutuva haitta-aste on vähintään 50 %. Näkövammaiskortti myönnetään, kun liityt jäseneksi näkövammaisyhdistykseen. Jos et halua liittyä jäseneksi, saat kortin ottamalla yhteyttä Näkövammaisten liiton jäsenpalveluyksikköön p. 09 3960 4656.

Kun näkövammaiskortissa on tieto haitta-asteesta, voit kortilla vaivattomasti osoittaa olevasi oikeutettu alennuksiin esimerkiksi Finnairilla, VR:llä, teattereissa ja museoissa. Käytännöt vaihtelevat, joten sinun kannattaa tiedustella mahdollisia alennuksia maksamisen yhteydessä.


118 numeropalvelu

Haitta-asteen vähintään 50 % ilmoittaneet voivat saada myös alennusta 118-numeropalvelusta.

118 numeropalveluun soitettavan puhelun hinta on 0,67 €/puhelu (sis. alv.). Kiinteä hinta sisältää myös puhelun yhdistämisen ja tietojen lähettämisen matkapuhelimeesi. Huomaathan että oman liittymäsi operaattori laskuttaa matkapuhelu- tai paikallisverkkomaksun oman hinnastonsa mukaan koko puhelun ajalta. Lisäksi edelleen yhdistetyssä puhelussa palvelunumeromaksu peritään, mikäli puhelu yhdistetään maksulliseen palvelunumeroon.