Siirry pääsisältöön
Kaakkois-Suomen Näkövammaisten logo.
Kaakkois-Suomen Näkövammaisten logo.

Tie­dot­teet

Tällä sivulla

Onko tarvetta tietokoneen käytön alkeiden ohjaukselle?

Kaakkois-Suomen Näkövammaiset järjestää vuonna 2023 alkaen kerhon, jossa käydään tietokoneen käytön alkeita, jos jäsenistöllä on tälle kerholle tarvetta.
Kerhojen pitopaikka vaihtoehdot ovat paikallisyhdistysten toimintakeskukset tai ainoastaan Kouvolan toimintakeskus, johon tullaan omin kustannuksin ja omin kyydein.
Kaikissa vaihtoehdoissa toimii ohjaajana Jarmo Ylitalo. Ota yhteyttä Kaakkois-Suomen Näkövammaisten toimistoon jos olet kiinnostunut kerhosta.


Vertaistukea etänä?

Olisiko sinulla tarvetta etävertaisryhmälle pitkien etäisyyksien vuoksi? Vertaisryhmä voi toimia esim. Teams yhteydellä, osallistuja tarvitsee vain tietokoneen, älylaitteen ja netin. Aiheet voivat liittyä näkövammaisuuteen, jaetaan kokemuksia, kuulumisia ja vinkkejä arjen sujumiseen. Etävertaisryhmä on yksi tapa tavata muita näkövammaisia ja jakaa kokemuksia. Jos kiinnostuit, niin soitathan tai laitat sähköpostia. Vertais- ja kokemustoimija Susanna Kovasin, p. 041 440 3967, susanna.kovasin@gmail.com.


Esittely puhelimista, jotka ovat tarkoitettu heikkonäköisille ja näkövammaisille.

Näppäinpuhelin MiniVision 2 

Puhelin on kooltaan pieni matkapuhelin, josta löytyvät kaikki tärkeimmät peruspuhelimen ominaisuudet. Laitteella voi soittaa puheluita, lähettää tekstiviestejä, kuunnella FM-radiolähetyksiä ja asettaa hälytyksiä. Lisäksi puhelimesta löytyvät kalenteri, värintunnistin, valontunnistin, setelintunnistin, kamera, galleria, laskin, muistiinpanotoiminto, sanelin, sää ja taskulamppu.

Puhelinta myy Näköpiste Polar Print Oy
p. 09 6150 0124. Hinta on 433 € sis. alv.

Laitteeseen voit käydä tutustumassa ICT-ohjaaja Jarmo Ylitalon luona Kouvolan toimintakeskuksella. Jarmon puhelinnumero on 044 980 2580.


Näppäinpuhelin BlindShell Classic 

Puhelin on puhuva näppäinpuhelin heikkonäköisille ja näkövammaisille. Puhelinta voi käyttää myös äänikomennoilla eli numeroita ja tekstiä voi syöttää myös sanelemalla. Laite puhuu mm. näppäinten painamiset, valikot, viestit, nimet, yms. Puhelimessa on soittamisen ja tekstiviestien lisäksi mm. seuraavat toiminnot: kello ja päiväys, ääninauhuri, sähköposti, kalenteri, muistiinpanot, laskin, sää, nettiradio, fm-radio.

Puhelin on saatavilla
Aviriksesta p. 09 3960 4700.
Hinta on 299 € sis. alv.