Pohjois-Kymen Nä­kö­vam­mai­set ry - Jä­sen­tie­do­te

Täältä löydät uusimman jäsentiedotteemme.
porrastus

POHJOIS-KYMEN                                                 JÄSENTIEDOTE 1/2021                 

NÄKÖVAMMAISET RY                                         26.1.2021

Salpausselänkatu 30

45100 KOUVOLA                                         

puhelin: 044 360 3121

Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 10 - 13,  muina aikoina voi jättää viestin puhelinvastaajaan.

sähköposti: pkymi@kymp.net
kotisivu: https://www.kasun.fi/fi/pohjois-kymen-nakovammaiset-ry- Ulkoinen linkki

                                                                                                            

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE

Tässä jäsenkirjeessä asiaa helmi - toukokuulle suunnitelluista tapahtumista (korona on supistanut toimintaa) sekä yhdistyksen sääntömääräisen kevätkokouksen kokouskutsu. Kokous pyritään järjestämään osittain etäyhteydellä, jos koronarajoitukset jatkuvat maaliskuussa.

 

KOKOUSKUTSU


Yhdistyksemme sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona

24. maaliskuuta 2021 kello 13.00 Kouvolan toimistolla Salpausselänkatu 30. Sisäänkäynti pihan puolelta.

Kokouksessa käsitellään mm. seuraavat asiat:

  • sääntömääräiset asiat
  • kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta
  • toimintakertomus 2020
  • tilinpäätös 2020
  • vastuuvapauden myöntäminen
  • yhdistyksen hallituksen täydentäminen
  • muut esille tulevat asiat

Hallitus toivottaa jäsenet tervetulleiksi kokoukseen. Kahvitarjoilu klo 12.30, jos koronarajoitukset sallivat. Pyydämme, että osallistujat ilmoittavat ennakkoon osallistumisestaan toimistolle perjantaihin 19.3.2020 klo 13 mennessä kokousjärjestelyiden vuoksi. Kokousmateriaalin voi pyytää 19.3. klo 13 mennessä toimistolta puhelin 044 360 3121.

 

KEILAILU

Kaakkois-Suomen Näkövammaisten keilavuoro Kouvolan keilahallissa jatkuu. Vuoro on tiistaisin kello 13 - 14. Keilamaksu on 2 €/henkilö, myös avustajat. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, vaikkapa vaan kokeilemaan!  Tiedustelut Raimo Riihimäki puh. 040 764 0750.

 

Helmikuu on kuntokuu, voit hakea Paralympiakomitean kuntokortit Salpausselänkadulta toimintakeskuksesta. Kuntokorttien palautus viimeistään ti 16.3.2021 mennessä Kaakkois-Suomen Näkövammaisten toimistoon.

 

POKSETTI -ÄÄNILEHTI

Viikoittain ilmestyvä yhdistyksen ilmainen äänilehti Poksetti ilmestyy tiistaisin. Poksetista kuulet Kouvolan seudun paikalliset uutiset edeltäneen viikon ajalta. Uutisia siihen lukevat Lions Clubilaiset vuorollaan ympäri Kouvolan seutua. Siinä on myös tiedotukset tulevista yhdistyksen omista lähiajan tapahtumista. Jos sinulle ei äänilehteä vielä tule, osoitteesi on muuttunut tai haluat päivittää lehden toimitusmuodon (esim. cd-levystä Daisy-online muotoon) ota yhteyttä Sisko Rae, puh. 044 555 8637.               

                                   

POHJOIS-KYMEN ÄÄNILEHTI

Kuukausittain ilmestyvästä yhdistyksen ilmaisesta äänilehdestä Pohjois-Kymi kuulet mm. toimeentuloturvan asiantuntijan oikeuksienvalvonnan kuukausitiedotteet. Lisäksi äänilehdessä on paljon eriaiheisia artikkeleita. Sisällön lehteen lukee Leena Johansson. Jos sinulle ei tätä äänilehteä vielä tule, osoitteesi on muuttunut tai haluat päivittää lehden toimitusmuodon (esim. cd-levystä Daisy-online muotoon) ota yhteyttä Sisko Rae, puh 044 555 8637.

 

YHTEYSTIETOJA


Kouvolan toimintakeskuksessa työskentelee Päijät-Hämeen Näkövammaisten kanssa yhteisen tietotukitoiminnan kautta palkattu atk-tukihenkilö Jarmo Ylitalo. Kotikäynneistä veloitetaan käyntimaksu 20 € käteisenä. Jarmon yhteystiedot ovat 044 980 2580 tai jarmo.ylitalo@phn.fi

Atk-toimikunnan vetäjä Ilkka Ylä-Outinen opastaa pyydettäessä ja hänet tavoittaa numerosta 040 509 6449.                                                                                           

Atk-kerhoja järjestämme tarvittaessa. Toiveita aiheiden suhteen otetaan mieluusti vastaan. Yhteystiedot puhelin 044 980 2580 tai sähköposti jarmo.ylitalo@phn.fi

 

TOIMEENTULOTURVAN ASIANTUNTIJA 

Pitkittyneessä koronatilanteessa toimeentuloturvan asiantuntija Vuokko Jantunen ei toistaiseksi käy toimistoilla pitämässä päivystyksiä. Vuokko Ilmoittelee, kun hän taas käynnistää päivystykset. Vuokon puhelinnumero on 050 526 3725 ja sähköposti vuokko.jantunen@nkl.fi. Kun koronarajoitukset sallivat, Vuokko on taas tavattavissa Kouvolan toimistolla joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kello 10.00 - 12.00. Jos mahdollista, soita hänelle etukäteen ja varaa aika tapaamiseen.

 

KUNTOUTUSOHJAAJA

Kuntoutusohjaaja Leeni Koskisen puhelinaika on maanantaisin kello 10 -13, puh. 044 583 5942. Tavoitat hänet myös sähköpostitse osoitteesta leeni.koskinen@kymsote.fi

 

Näkövammaisten liitto on uudistanut Internet sivunsa, jossa sijaitsevat myös yhdistyksemme kotisivut. Uusien kotisivujemme osoite on:
https://www.kasun.fi/fi/pohjois-kymen-nakovammaiset-ry- Ulkoinen linkki

 

Tammikuun kerhot ja tapahtumat peruttiin koronarajoitusten vuoksi, mutta pienryhmätoiminta ja etäkokoukset käynnistetään helmikuun alussa. Paikan päällä toimintakeskuksessa on korkeintaan viisi jäsentä (osallistuvia jäseniä vaihdellen) ja loput osallistuvat etäyhteyksillä.

Muutokset suunniteltuun kevätkauden ohjelmaan ovat mahdollisia vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Tiedotamme tapahtumista ajankohtaisesti viikkotiedotteissa ja äänilehti Poksetissa.

Keskiviikkoisin kerhot alkavat pääsääntöisesti aina kello 13.00. Kevätkauden ohjelma on valmiina ja koronatilanteen salliessa kerhoja järjestetään lisää.

KERHOT JA TAPAHTUMAT

HELMIKUU 2021

ke   3.2                        KIRJALLISUUSKERHO Leena Johansson

ke 10.2                        Jarmo Ylitalo: Daisy-laitteiden esittely ja Minna Kejonen: digituki -hanke

ke 17.2                        RUNORAATI Ulla Kaaranto

ke 24.2                        VIERAILIJAKERHO vuorovetohanke; kriisikeskusjohtaja Annikki Arvila.

Vuoroveto-kriisikeskus tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua koulutettujen vapaaehtoisten kriisitukihenkilöiden kanssa.     

 

MAALISKUU 2021

ke 17.3                        KIRJALLISUUSKERHO Leena Johansson

ke 24.3                        SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS

 

TOUKOKUU 2021

ke 26.5                        KEVÄÄN LIIKUNTAPÄIVÄ PUHJONRANNASSA

 

Talviterveisin

 

Hannu Koverola                                             Anne-Mari Tähtinen

puheenjohtaja                                                sihteeri

 


Sivu päivitetty